آیا هک گوشی های موبایل واقعاً امکان پذیر است؟ چه روش هایی برای جلوگیری از هک شدن گوشی موبایل وجود دارد؟
با بیشتر شدن استفاده مردم از گوشی های موبایل در سراسر دنیا، هکرها بیش از پیش به دنبال راه هایی برای دسترسی به اطلاعات شخصی افراد هستند تا به وسیله آن بتوانند از مردم اخاذی کنند. حتی بیشتر از این، امروزه برخی برنامه های جاسوسی تنها در ازای مبلغ نه چندان زیادی و به سادگی در اختیار افراد کلاهبردار و سودجو قرار گرفته که بعضاً با کمترین میزان دانش در این زمینه، می توانند از آن برای دستبرد به اطلاعات شما استفاده کنند. اما جای نگرانی هم نیست، چرا که روش های بسیاری وجود دارد که با به کار بردن آن ها می توانید گوشی و تمام محتویات آن را از خطر این موارد حفظ کنید.
در این مقاله از سری مقالات آموزشی وب سایت فروشگاه اینترنتی هاکان موبایل، می خواهیم ببینیم که چطور باید از هک شدن گوشی موبایل خود جلوگیری کنیم. پس با ما همراه باشید تا با انجام ساده ترین و کاربردی ترین روش ها در این زمینه، بتوانید اطلاعات روی تلفن های همراه خود را ایمن نگه دارید.
روش های جلوگیری از هک شدن گوشی موبایل
اگر تصور کرده اید که هک کردن گوشی های موبایل کار بسیار سخت و غیرممکنی است و کسی نمی تواند با دانش اندک در زمینه نرم افزار به اطلاعات گوشی شما دسترسی پیدا کند، سخت در اشتباه هستید. این روزها همه جا دیده می شود که برخی برنامه های ارزان و یا حتی رایگان، وعده قابلیت هک گوشی افراد مختلف را می دهند. اگرچه که بسیاری از این اپلیکیشن ها تا حد زیادی قابل اعتماد نبوده و در واقع کاری را که ادعا می کنند، انجام نمی دهند؛ اما خب در این میان برنامه های به نسبت گران تری هم وجود دارد که به سادگی می توانند امکان هک گوشی های مختلف را برای افراد سودجو فراهم کنند.
همه ما حتی اگر اطلاعات محرمانه کاری و حرفه ای هم روی گوشی خود نداشته باشیم، اطلاعاتی شخصی داریم که قطعاً دسترسی افراد دیگر به آن ها برایمان خوشایند نیست. پس برای جلوگیری از هک شدن چکار باید بکنیم؟ در ادامه این مقاله از هاکان موبایل با ما همراه باشید تا بیشتر با راه های جلوگیری از هک شدن گوشی موبایل آشنا شوید. توجه داشته باشید که این روش های برای گوشی های آیفون و اندروید یکسان و مشابه است.
روش اول؛ سیستم عامل خود را به روز کنید.
از بهترین و ایمن ترین کارهایی که می توانید برای حفظ اطلاعات گوشی های خود انجام دهید، این است که سعی کنید همیشه آخرین نسخه آپدیت سیستم عامل را روی گوشی نصب کنید. این آپدیت ها، به طور معمول محتوی بهترین و جدیدترین قابلیت های امنیتی موبایل شما هستند.
روش دوم؛ برای جلوگیری از هک شدن گوشی موبایل از نصب برنامه های مشکوک خوداری کنید.
به هیچ عنوان برنامه های پیشنهادی در سایت ها و صفحات مختلف را که در یک تبلیغ برای شما به نمایش در می آید، دانلود و نصب نکنید. این فایل ها عموماً بدافزارهایی هستند که می توانند کاملاً مخرب بوده و اطلاعات روی گوشی شما را هک کنند.
روش سوم؛ مصرف اینترنت برنامه ها را کنترل کنید.
سعی کنید به صورت مداوم مصرف اینترنت اپلیکیشن های روی گوشی خود را کنترل کنید. معمولاً بدافزارها و نرم افزارهای هک گوشی، به دلیل تبادل اطلاعات در پس زمینه می توانند مصرف اینترنت بالایی داشته باشند. پس اگر متوجه مصرف اینترنت غیر معمول توسط اپلیکیشنی شدید، بهتر است آن را حذف کنید.
روش چهارم؛ برای جلوگیری از هک شدن گوشی موبایل بلوتوث را خاموش کنید.
بعضی افراد سودجو با متصل شدن به گوشی شما به وسیله بلوتوث، آن را هک کنند.
روش پنجم؛ دسترسی برنامه ها را کنترل کنید.
تمام برنامه هایی که دانلود و نصب می کنید، در لیست دسترسی های خود باید صادق بوده و مشخص کنند تا چه اندازه به اطلاعات شما دسترسی دارند، لذا همیشه آن را کنترل کرده و مطمئن شوید هیچ دسترسی غیر ضروری وجود نداشته باشد. این مورد تنها به اپلیکیشن های جدید مربوط نیست و بهتر است برنامه های قدیمی را نیز هرچه سریعتر بررسی کنید.
روش ششم؛ اپلیکیشن های مورد نیاز خود را تنها از “گوگل پلی” و یا “اپ ستور” دانلود کنید.
این دو منبع، تمامی برنامه ها را کنترل می کنند و با خیال راحت می توانید برنامه های مورد نیازتان را در آن پیدا کرده و نصب کنید.
روش هفتم؛ روی برنامه ها رمز بگذارید.
یکی از سدهای دفاعی در برابر هکرها برای دسترسی به برنامه های مختلف نصب شده روی گوشی شما و خصوصاً پیامرسان ها، این است که برای هر کدام یک پسورد جداگانه تعیین کنید. به این ترتیب، یک خط امنیتی جدید پیش روی هکرها قرار می دهید.
روش هشتم؛ به شبکه های Wi-Fi مختلف و ناشناس متصل نشوید.
گاهی با وصل شدن به شبکه های وای فای مختلف ممکن است که گوشی موبایل شما هک شود، پس همیشه سعی کنید از وصل شدن به شبکه های وای فای مختلف و ناشناس خودداری کنید.
روش نهم؛ برای جلوگیری از هک شدن گوشی موبایل از یک آنتی ویروس و فایروال خوب استفاده کنید.
داشتن یک آنتی ویروس و فایروال، می تواند تا حد زیادی از گوشی موبایل شما در برابر خطر افراد سودجو و هکرها محافظت کند. این برنامه ها با آنالیز اپلیکیشن های نصب شده روی گوشی شما، هرگونه مورد غیر طبیعی را شناسایی کرده و به شما گزارش می دهند.
روش دهم؛ لاگین های خودکار و ذخیره رمزهای ورود را غیرفعال کنید.
اگرچه با ذخیره رمز ورودها روی صفحات مختلف مرورگر، کار شما برای ورود به این صفحات ساده تر می شود، اما اگر حفظ اطلاعات شخصی تان برای شما مهم است، بهتر است این قابلیت را غیرفعال کنید.
روش یازدهم؛ گوشی خود را جیلبریک یا روت نکنید.
روت کردن گوشی های اندرویدی و یا جیلبریک کردن آیفون های اپل، قابلیت های جدید و جذابی به گوشی موبایل شما ممکن است اضافه کند، اما تا حد زیادی خطر هک شدن موبایل را افزایش می دهد.
روش دوازدهم؛ برنامه “Google Authenticator” را هرچه سریع تر روی گوشی موبایل خود نصب کنید.
این برنامه می تواند یک سد امنیتی برای حساب های کاربری شما ایجاد کند که کار هکرها را تا حد زیادی سخت می کند.
همانطور که دیدیم، در این مقاله از هاکان موبایل با هم تمام راه های ساده اما کاربردی جلوگیری از هک گوشی های موبایل را بررسی کردیم و دیدیم که چطور به سادگی می توان از اطلاعات خود محافظت کرد. اگر به هر دلیلی تابحال به موارد ذکر شده در بالا توجه نکرده اید، حالا وقت آن است که اطلاعات خود را محفوظ نگه دارید.