ترفندهای افزایش طول عمر باتری و کالیبره کردن آن

ترفندهای افزایش طول عمر باتری و کالیبره کردن آن

مؤثرترین ترفندهای افزایش عمر باتری گوشی و نحوه کالیبره کردن باتری تلفن‌های همراه را در این مقاله از هاکان موبایل بخوانید تا با این ترفندها از باتری گوشی خود مواظبت کنید.

با توجه به اینکه روزانه ساعات زیادی را در استفاده از گوشی‌های خود صرف می‌کنیم، میزان عمر باتری بسیار مهم است. راه‌های زیادی برای افزایش عمر باتری وجود دارد که به سادگی می‌توان میزان ساعات کارکرد گوشی را به کمک آن افزایش دهیم. همچنین به بررسی چگونگی کالیبره کردن باتری تلفن‌های همراه هوشمند می‌پردازیم. پس اگر افزایش میزان عمر باتری گوشی‌ هایتان برای شما مهم است، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

راهکارهای مفید در افزایش عمر باتری گوشی و کالبیره کردن آن

در ادامه به چند روش ساده و کاربردی اشاره می‌کنیم که با استفاده از آن می‌توانید مدت زمان بیشتری از گوشی همراه خود استفاده کنید.

افزایش عمر باتری تلفن‌های همراه با خنک نگه‌داشتن آن

همانطور که می‌دانید، باتری اکثر گوشی‌های امروزه‌، از نوع لیتیوم یونی‌ است. گرما دشمن این باتری‌هاست. زمانی که گوشی شما در استفاده طولانی مدت گرم می‌شود، از کیفیت و توان باتری می‌کاهد. عوامل زیادی از جمله؛ اتصال طولانی مدت به شارژر، انجام بازی‌های با گرافیک سنگین، استفاده از گوشی در حین شارژ چه با شارژر و چه با پاور بانک و بسیاری کارهای دیگر منجر به داغ شدن گوشی می‌شود. بهتر است به محض گرم شدن گوشی، در صورت امکان کار کردن با آن را متوقف کنید تا به افزایش عمر باتری گوشی خود کمک کرده باشید. همچنین می‌توانید در حین شارژ، قاب را از گوشی جدا کنید تا از گرم شدن آن جلوگیری شود.

افزایش طول عمر باتری گوشی با عدم استفاده از شارژرهای سریع

چند سالی است که شارژرهای سریع وارد بازار شده‌اند و با توجه به عملکرد آن‌ها، طرفداران زیادی را در بین کاربران تلفن‌های همراه هوشمند به دست آورده‌اند. اما بهتر است بدانید استفاده از این نوع شارژرها به مرور زمان از توان باتری گوشی کم کرده و موجب خراب شدن آن می‌گردد. البته بیشتر زمانی این اتفاق می‌افتد که شارژر سریع اورجینال نبوده و متعلق به خود گوشی نباشد. به هر حال همواره سعی کنید بجز در مواقع اضطراری از این شارژرها استفاده نکنید.

افزایش طول عمر باتری گوشی با عدم استفاده از شارژرهای سریع

افزایش عمر باتری گوشی با تنظیم نور و روشنایی نمایشگر و غیر فعال کردن گزینه Auto-Brightness

از مهم‌ترین عواملی که موجب کاهش عمر باتری گوشی می‌شود، صفحه نمایش آن است. با پیشرفت تکنولوژی در صنعت موبایل و افزایش روزافزون اندازه نمایشگر‌ها، بیشترین سهم مصرف باتری متعلق به صفحه‌ نمایش گوشی و میزان روشنایی آن است. میزان مصرف باتری تلفن، با میزان روشنایی صفحه نمایشگر ارتباط مستقیم دارد؛ یعنی، هرچه روشنایی صفحه نمایش‌ بیشتر باشد، شارژ گوشی شما زودتر تمام خواهد شد. پس سعی کنید همیشه نور نمایشگر را کم نگه دارید. البته کم بودن بیش از حد روشنایی صفحه گوشی در طولانی مدت سبب آسیب به چشم‌ها می‌شود، سعی کنید میزان روشنایی را با توجه به نور محیط تنظیم کنید.

مسئله مهم دیگری که باعث مصرف بیشتر باتری می‌شود، روشن بودن حالت تنظیم خودکار روشنایی صفحه نمایش یا همان Auto-Brightness است. اگرچه با فعال کردن این حالت، دیگر نیازی به تنظیم دستی نور صفحه نیست اما برخلاف باور همیشگی، این قابلیت با مصرف بالای باتری همراه است. با این قابلیت، سنسورهای نور محیط گوشی دائماً فعال بوده و به پردازنده اطلاعات می‌فرستد تا نور گوشی کاهش یا افزایش یابد؛ پس این عملکرد موجب مصرف باتری و کاهش عمر مفید آن می‌شود. بهتر است همین حالا این قابلیت را غیر فعال کنید. روش دیگر افزایش عمر باتری گوشی ، کاهش زمان تأخیر خاموش شدن خودکار صفحه نمایش گوشی است. هرچه این زمان کمتر باشد، باتری بیشتری ذخیره می‌شود.

افزایش عمر باتری گوشی با تنظیم نور و روشنایی نمایشگر و غیر فعال کردن گزینه Auto-Brightness

هیچگاه اجازه ندهید باتری گوشی به صفر برسد

درست است که همواره می‌خواهیم نهایت استفاده را از ظرفیت باتری تلفن همراه خود ببریم، اما باید بدانید این کار به شدت روی کاهش طول عمر باتری تاثیر می‌گذارد. در واقع هر بار که شارژ گوشی شما به صفر رسیده و خاموش شود، ممکن است دیگر روشن نشود. اگر عجله‌ای برای پر شدن شارژ گوشی ندارید، می‌توانید در دو مرحله آن را به شارژر وصل کنید. به این صورت که بار اول ظرفیت باتری را تا ۵۰%، و بار دوم تا ۱۰۰% برسانیم. در این روش فشار کمتری به باتری وارد می‌شود و به افزایش طول عمر باتری گوشی کمک می‌کنید.

هیچگاه اجازه ندهید باتری گوشی به صفر برسد

افزایش عمر باتری گوشی  با فعال‌سازی حالت ذخیره سازی انرژی (Power Saving Mode)

قابلیت ذخیره سازی انرژی یا همان Power Saving Mode  حالتی است که در اکثر تلفن‌های هوشمند امروزی وجود دارد. این قابلیت با کاهش میزان مصرف باتری از طریق بستن برنامه‌های پس‌زمینه، کاهش نور صفحه نمایش و بسیاری کارهای دیگر، عمر شارژ باتری را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد. با رفتن به تنظیمات گوشی و بخش مربوط به باتری، می‌توانید این قابلیت را فعال کنید.

Power Saving Mode

افزایش عمر باتری تلفن‌های همراه با غیر فعال کردن برخی قابلیت‌های پر مصرف

از روش‌های بسیار ساده اما کاربردی در افزایش‌ عمر باتری گوشی ، غیر فعال کردن قابلیت‌هایی است که مصرف بالایی دارند. برخی از این قابلیت‌ها عبارتند از؛ وای فای (Wi-Fi)، بلوتوث، دیتا (اینترنت همراه)، موقعیت یاب (GPS / Location)، هات اسپات (Hotspot) و چرخش خودکار صفحه. فعال بودن هرکدام از این قابلیت‌ها به تنهایی می‌توانند تأثیر بسزایی در کاهش شارژ تلفن‌های همراه داشته باشند چه برسد به اینکه شما بخواهید همزمان از آن‌ها استفاده کنید. خصوصاً استفاده از وای فای و بلوتوث که میزان بسیار زیادی از انرژی باتری را مصرف می‌کنند.

البته اگر به اینترنت وای‌فای دسترسی دارید، بهتر است به جای اینترنت همراه (Mobile Data) از آن استفاده کنید، چرا که مصرف باتری هنگام روشن بودن اینترنت همراه از وای‌فای بیشتر است. بنابراین اگر هرکدام از این قابلیت‌ها را لازم ندارید، بهتر است آن‌ها را غیرفعال کنید تا در مصرف باتری صرفه جویی شود.

افزایش عمر باتری تلفن‌های همراه با غیر فعال کردن برخی قابلیت‌های پر مصرف

افزایش عمر باتری گوشی با توجه به مدت زمان شارژ

از مهم‌ترین عواملی که به عمر طولانی باتری‌ها کمک می‌کند، توجه به زمان شارژ شدن آن‌هاست. مسلماً پس از چندین بار شارژ کردن گوشی، زمان کامل شدن شارژ باتری را متوجه می‌شوید. البته در بعضی مدل‌ها، زمان دقیق کامل شدن شارژ نمایش داده می‌شود. بهتر است به محض پر شدن باتری یا اصطلاحاً فول شارژ شدن آن، گوشی را از شارژر جدا کنید. اگرچه اکثر تلفن‌های هوشمند به گونه‌ای طراحی شده‌اند که پس از پر شدن باتری، انتقال جریان برق به باتری قطع می‌شود، اما نباید گوشی را ساعت‌ها در حال اتصال به شارژر رها کرد.

در همین راستا این نکته را یادآور می‌شویم که فقط جدا کردن گوشی از شارژر کافی نیست، بلکه باید حتماً شارژر را هم از پریز برق جدا کنید. اگر شارژ گوشی شما کامل شده و دیگر نیازی به استفاده از شارژر ندارید، بهتر است آن را حتماً از پریز جدا کنید، عدم انجام این کار در طولانی مدت منجر به خراب شدن شارژر شده و همین باعث آسیب به باتری گوشی هم می‌شود. جدای از این مسئله، این کار محاسن زیست محیطی هم دارد.

افزایش عمر باتری گوشی با توجه به مدت زمان شارژ

افزایش عمر باتری گوشی با غیر فعال کردن جلوه‌های بصری و ویجت ها

همه‌ جلوه‌های بصری و انیمیشن‌های فعال روی گوشی، باعث مصرف بالای باتری می‌شوند. مثلا ویجت‌ها یا انیمیشن‌های چرخش بین صفحات هوم اسکرین  و یا والپیپرهای لایو، همگی باعث کاهش عمر باتری گوشی شما می‌شوند. غیر فعال کردن این موارد می‌تواند در افزایش عمر باتری تأثیرگذار باشد. به خاطر داشته باشید که استفاده از تم‌ها و عکس‌های پس‌زمینه‌ تیره می‌توانند باعث مصرف کمتر باتری شوند.

افزایش عمر باتری گوشی با حذف یا غیرفعال کردن عملکرد پس‌زمینه اپلیکیشن‌های پر مصرف

برخلاف تصور عموم، برخی اپلیکیشن‌ها حتی در صورت استفاده نکردن از آن‌ها از عمر باتری شما می‌کاهند. برنامه‌هایی مثل فیسبوک، اینستاگرام، واتساپ و تلگرام که مدام در حال بروز کردن اطلاعات در پس‌زمینه هستند. حتی برنامه ساده‌ای مثل اعلام وضعیت آب و هوا هم باعث کاهش عمر باتری می‌شود چرا که نیازمند اتصال اینترنت و به‌روز کردن دائمی اطلاعات هستند. حذف این برنامه‌ها کمک زیادی به ذخیره انرژی باتری می‌کند. اما همیشه نمی‌توان برنامه‌ها را حذف کرد.

روش جایگزین، غیر فعال کردن عملکرد آن‌ها در پس زمینه است. با این کار اپلیکیشن‌هایی مثل موارد ذکر شده، دیگر نمی‌توانند در پس زمینه فعال باشند و از باتری کم کنند. با رفتن به تنظیمات گوشی می‌توانید این کار را انجام دهید. در گوشی‌های آیفون با رفتن به تنظیمات و بخش General ، گزینه Background App Refresh  را به سادگی غیر فعال کنید. این کار در گوشی‌های اندرویدی کمی متفاوت است. با رفتن به بخش  Battery Usage در تنظیمات گوشی، اپلیکیشن‌های دلخواه را غیر فعال کنید.

بهتر است شارژ باتری را بین ۳۰ تا ۸۰ درصد حفظ کنید

موضوعی که از همیشه از زبان همه می‌شنویم این است که اجازه دهید شارژ باتری کاملاً خالی شود و سپس آن را به شارژ بزنیم تا حافظه باتری پاک شود. اما این روش کاملاً اشتباه است. اگرچه این کار برای باتری‌های اسیدی صدق می‌کند، اما باتری‌های اکثر گوشی‌های همراه هوشمند امروزه از نوع لیتیوم یونی بوده که اصلاً این روش برای آن‌ها توصیه نمی‌شود چون به مرور از عمر باتری می‌کاهد. پس بهتر است همواره شارژ باتری را در ۳۰ تا ۸۰ درصد نگه دارید و فراموش نکنید لازم نیست تا خاموش شدن دستگاه برای شارژ کردن آن صبر کنید.

بهتر است شارژ باتری را بین ۳۰ تا ۸۰ درصد حفظ کنید

افزایش عمر باتری گوشی با فعال‌سازی حالت پرواز (Airplane Mode)

از قابلیت‌های کاربردی تعبیه شده در گوشی‌های همراه، حالت پرواز یا Airplane Mode  است که بسیاری افراد از کمک آن به افزایش عمر باتری آگاه نیستند. با فعال کردن این قابلیت، تمام راه‌های ارتباطی تلفن همراه شما غیرفعال شده و به همین طریق میزان قابل توجهی از مصرف باتری گوشی کم می‌شود. از این قابلیت حتی می‌توانید هنگام شارژ کردن گوشی استفاده کنید تا با کاهش مصرف انرژی باتری در پس زمینه، تلفن شما زودتر شارژ شود. البته که فعال کردن این حالت در برخی مواقع مثل سفرهای هوایی یا قرار گرفتن در منطقه‌ای که آنتن سیم‌کارت ندارید، واقعاً لازم است.

افزایش عمر باتری گوشی با فعال‌سازی حالت پرواز (Airplane Mode)

افزایش عمر باتری گوشی با خاموش کردن نوتیفیکیشن‌ها و ویبره

نمایش نوتیفیکیشن‌ها و ویبره کردن گوشی، تا حد زیادی از شارژ باتری را مصرف می‌کند. همچنین بعضی برنامه‌ها به صورت خودکار نوتیفیکیشن‌های مربوط به خود را در صورت باز نکردن در مدت زمان‌های مشخصی تکرار می‌کنند. بهتر است با غیر فعال کردن نوتیفیکیشن‌ برنامه‌هایی که نیازی به آن ندارید، به ذخیره سازی انرژی و افزایش عمر باتری گوشی خود کمک کنید.

ارتقاء عمر مفید شارژ گوشی با تعویض باتری

اگر تمام راهکارها و ترفندهای گفته شده را انجام دادید اما باز هم میزان عمر مفید باتری گوشی کم است، آخرین راه تعویض باتری گوشی است. اگر قاب گوشی شما قابل جدا شدن است و به باتری دسترسی دارید، می‌توانید با خریداری باتری اورجینال گوشی خود، آن را عوض کنید. اما اگر قاب گوشی قابل جدا کردن نیست و حتما باید توسط تعمیرکار باز شود، هیچگاه خودتان اقدام به تعویض باتری نکنید و حتماً به یک تعمیرکار ماهر و متخصص گوشی مراجعه و تعویض را به عهده آنان بگذارید.

ارتقاء عمر مفید شارژ گوشی با تعویض باتری

کالیبره کردن گوشی چیست؟

کالیبره کردن گوشی زمانی به کمک ما می‌آید که سیستم عامل موبایل یا تبلت، در خوانش اطلاعات مربوط به شارژ باتری مشکل پیدا می کند. مثلاً، زمانی که گوشی شما ۱۲% شارژ دارد اما ناگهان خاموش می‌شود، یعنی؛ عدد نمایش داده شده واقعی نبوده و سیستم عامل دستگاه شما دچار مشکل است. یا زمانی که دستگاه شما خیلی زود فول شارژ می‌شود در صورتی که از شارژر سریع استفاده نمی‌کنید. در این حالت معمولاً شارژ در مدت زمان کمی هم نسبت به حالت عادی خالی شده و دستگاه خاموش می‌شود. کالیبره کردن باتری گوشی در این مواقع به کمک آن می‌آید. کالیبره کردن باتری، به معنای تنظیم مجدد سیستم عامل، برای نمایش صحیح اطلاعات مربوط به ظرفیت باتری است.

کالیبره کردن گوشی چیست؟

کالیبره کردن باتری گوشی چگونه انجام می‌شود؟

در سیستم عامل اندروید، قابلیتی تحت عنوان Stats Battery  وجود دارد که برای ردیابی وضعیت شارژ باتری طراحی شده است. زمانی که این قابلیت درست کار نکند و اطلاعاتی که نشان می‌دهد واقعی نباشد، کالیبره کردن باتری می‌تواند به آن کمک کند. کالیبره کردن در گوشی‌های با سیستم عامل اندرویدی دو روش دارد. در روش اول نیازی به روت کردن گوشی نیست اما روش دوم مختص گوشی‌های روت شده است. در ادامه به بررسی این دو روش می‌پردازیم؛

کالیبره کردن باتری تلفن‌های همراه بدون نیاز به روت کردن:

مطالب پر طرفدار هاکان موبایل
بررسی گوشی شیائومی ردمی نوت ۸ ؛ گوشی محبوب و پرطرفدار
بررسی گوشی شیائومی ردمی نوت ۸ ؛ گوشی محبوب و پرطرفدار

گوشی شیائومی یک سری معتبر با یک الگوی مشخص در ساختار است و تمام محصولات این مجموعه دارای صفحه نمایش Read more

بهترین هندزفری بی سیم شیائومی کدام است؟ راهنما خرید
معرفی بهترین هنذفرهای شیائومی

اگر می خواهید بدانید که ارزش خرید کدام هندزفری شیائومی بیشتر است، این مطلب را تا پایان مطالعه کنید تا Read more

برای این کار ابتدا لازم است شارژ باتری گوشی خود را تمام کنید تا جایی که خاموش شود. پس از چند دقیقه دوباره گوشی را بدون اتصال به شارژر روشن و از آن استفاده کنید تا دوباره خاموش شود. در حالی گوشی خاموش است آن را به شارژ زده و اجازه می‌دهیم تا شارژ باتری به صد درصد برسد. در این حین اگر گوشی روشن شدن باید حتماً آن را خاموش کنیم.

 پس از فول شارژ شدن گوشی را روشن کنید، اگر شارژ کمتر از ۱۰۰ درصد بود دوباره بدون اینکه از آن استفاده کنید شارژر را به دستگاه متصل کنید تا دوباره فول شارژ شود و سپس آن را جدا کنید. حالا گوشی را ری استارت (Restart) کنید و اگر مجدداً شارژ کمتر از ۱۰۰% است، شارژر را متصل و باتری را فول شارژ کنید. این کار را بارها باید انجام دهید تا زمانی که هنگام راه اندازی مجدد دستگاه یا همان Restart  کردن آن، شارژ کامل باشد. شاید این روش به نظر کمی سخت باشد اما روش خوبی برای کالیبره کردن باتری تلفن‌های همراه است.

کالیبره کردن باتری تلفن‌های همراه روت شده:

کالیبره کردن گوشی‌های روت شده نیز تقریباً شبیه روش اول است؛ با این تفاوت که باید اپلیکیشن Battery Calibration را روی دستگاه خود داشته باشید. پس از انجام تمامی مراحل روش اول و در حالی که باتری گوشی شما ۱۰۰% است، اپلیکیشن را باز کنید و روی Battery Calibration  ضربه بزنید. پس از انجام این کار از دستگاه خود استفاده کنید تا زمانی که شارژ آن به طور کامل تخلیه و خاموش شود. در حالی که دستگاه هنوز خاموش است آن را به شارژ زده و بدون آن که روشن شود اجازه دهید شارژ آن به ۱۰۰% برسد. با کامل شدن شارژ گوشی، آن را از شارژ جدا کنید. اکنون مراحل کالیبراسیون به اتمام رسیده است.

در این مقاله از فروشگاه اینترنتی هاکان موبایل به شما را با ترفندهای افزایش طول عمر باتری و کالبیره کردن آن آشنا ساختیم. با استفاده از ترفندهای بالا شما به راحتی می توانید به افزایش طول عمر باتری خود کمک کنید. امیدواریم که این مقاله نیز مورد توجه و تایید شما قرار گرفته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن تماس: 66723298 - 021